Cerita Lucu Boso Jowo : Pitik Mogok mangan

Bar nganakke pengajian Sarmi ngresiki ruang tamu karo njukuki turah-turahan suguhan sing ora dipangan karo tamune. Salah suwijining panganan yaiku getuk sajake wis rada lawas. Getuk iku akeh sing kur dicokot sithik karo tamune, ora dienthekake. Sarmi ngambu getuk kuwi, banjur celathu menawa getukne wis rada banger. Apike dipakakke pithik wae. Ndilalahe pithike Sarmi krungu omongan iku banjur grenengan marang kancane 
Pithik Blorok:  
Wah getuk sing wis mambu kae mesthi dipakakke aku

Pithik Putih:
Loh njuk ngapa tho?

Pithik Blorok:
Awake dhewe wiwit mbiyen dipakani sing mambu-mambu terus, ora tau sing enak-enak. Mbok pisan-pisan ora sah dienteni mambu!.  Makani barang apik ora iso popiye?

Pithik Putih:
Hooh bener Blo!. Awake dhewe kur diwenehi turah-turahan. Nek ngono mengko ethok-ethok ora doyan mangan wae po?

Pithik Blorok:
Bener Put!. Engko nek diwenehi getuk dieker-eker wae rasah dipangan.

^_^

Wasan rampung ngresiki ruang tamu, Sarmi njukuk getuk  sak gegem,  diuncalke ning lemah ben dipangan pithike.  Ananging pithik loro kuwi malah kur ngeker-eker getuk nganthek sumebar tekan ngendi-endi.  Babar pisan ora gelem mangan.

Weruh pithike ora doyan getuk, Sarmi  banjur njukuk sega mambu ning pawon. Segane dilebokake ning trempolong ben dipangan pithike. Nanging pithike malah kur nendang-nendang trempolong nganthek segane tumplak. Sarmi bingung, apa sebape pithike ora gelem mangan?.  

Untunge dheweke kelingan nduwe roti tawar lawas sing wis njamur.  Mbok menawa pithike doyan roti. Rotine dijukuk ning nduwur meja, banjur dioncalke ning ngarepe pithike. Ternyata padha wae nasibe karo getuk banger lan sega mambu. Roti jamuran iku blas ora dipangan karo pithike. Malah ditendang-tendang ngantek kontal ning ndalan. Sarmi kaget marang pokale pithike.

Dumadakan Adhine Sarmi metu saka omah karo nuntun Ponakane sing melet-melet kepedesen merga mangan arem-arem.  “Kowe ki durung doyan pedes Le, wis dilepeh wae arem-areme” celathune marang Ponakane.  Weruh mbokne ponakane yaiku Jarwo metu saka omah, Sarmi banjur cerita menawa pithike dho ora doyan mangan.

Jarwo:
Wooo, sajake pithikmu padha gering ki, saiki lagi musim Penyakit Tetelo loh!

Sarmi:
Wooo ngono tho, nek ngono digolekke obat apa ya?

Jarwo:
Rasah diobati. Dibeleh wae. Soale mengko malah nulari kanca-kancane.

Pithik Blorok kaget banget  krungu usulan dheweke dibeleh wae.  Blorok tambah kaget wasan weruh Pithik Putih ujuk-ujuk notholi lepehan arem-arem.

Pithik Blorok:
Kowe ki piye tho ? Awake dhewe wis nolak mangan sega, kok malah trima mangan lepehan arem-arem ki piye. Rak yo luwih njijiki tho?.

Pithik Putih:
Timbangane dibeleh, aku milih mangan lepehan arem-arem wae.  Ben kowe wae sing ora doyan mangan luwih pantes dibeleh...

Pithik Blorok:
Enak wae.  Aku ya ora gelem dibeleh ki.....  (Pithik Blorok banjur cepet-cepet melu notholi lepehan arem-arem karo mripate merem amarga jijik)

Pithik loro kuwi rebutan ngentekke lepehan  arem-arem.  Sarmi lan Jarwo dadi gumun. Pithik sing mau ora doyan getuk, sega lan roti kok saiki malah rebutan lepehan arem-arem. Lucu tenan pithik jaman saiki

Demikian cerito boso jowo pitik mogok mangan, mugo-mugo terhibur

Berlangganan update artikel terbaru via email:

0 Response to "Cerita Lucu Boso Jowo : Pitik Mogok mangan"

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel